четвъртък, 25 април 2013 г.


Лицето издава опасни болести

    

     
     Лицето може да разкаже много за своя притежател, без да скрива нито начина на живот, нито болестите, нито лошите навици. Внимателно разгледайте чертите в огледалото. Така ще откриете признаците, сигнализиращи за проблеми в организма, и ще можете навреме да се посъветвате с лекар. 
     
     Устни - Упоритите ранички в ъгълчетата на устата свидетелстват за недостиг на витамин В2. Бръчиците около устата се появяват от пушене. Ако често имате херпеси, трябва да се лекувате с противовирусни лекарства под лекарско наблюдение. Посинелите устни сигнализират за проблеми в кръвообращението, а също и за сериозно заболяване на сърцето или белите дробове.

     Очи - Зачервяването на очите, съпроводено с парене е най - честият симптом за алергия или простуда. Изпъкнали, блестящи очи в комбинация с рязко намаляване на телесното тегло, потене и сърцебиене са сигурен белег за повишена активност на щитовидната жлеза. Необходимо е спешно да изследвате хормоните си. 
     Уголемена шия, която се движи при гълтане, свидетелства за увеличена щитовидна жлеза.

     Клепачи - Издърпайте надолу долния клепач - вътрешността му трябва да е яркочервена. Ако е бледа, значи страдате от анемия - недостиг на хемоглобин в организма. Ако миглите ви сутрин са слепени от гной, налице е конюнктивит. Торбичките под очите са признак за нарушена функция на бъбреците. За това свидетелстват и тъмните кръгове, които обаче могат да са и сигнал за натоварен черен дроб.

     Уши - Дълбоката вертикална бръчка в средата на меката част на ухото говори за предразположеност към сърдечносъдови заболявания. Появата на жълтеникави израстъци по кожата на ушите, клепачите и носа е признак за повишено количество холестерол в кръвта. Необходимо е да изследвате кръвта си за мазнини и захар и редовно да следите налягането си.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар