сряда, 8 май 2013 г.

ИНТЕРЕСНИ БЕБЕШКИ ИМЕНА

Странни и фрапиращи забранени със закон бебешки имена... 


     @ - Живеем в свят, в който непрекъснато се развиват технологиите, но няма никаква връзка с това да кръстим детето си с маймунско А... Съгласни ли сте? Китайска двойка е изявила желание да кръсти детето си с това име, твърдейки, че е символ на любов. Но за щастие китайските власти не са позволи това да се случи и са забранили името "кльомба".

     „Brfxxхcxxmnpcccссlmmnprxvclmnckssqlbb111116“ - Колкото и да не ви се вярва, това отново е желание за име. Шведска двойка твърди, че името се произнася лесно и е подходящо за рожбата им (Албин). Разбира се съдът не го приел, след което родителите в знак на протест опитали да променят името на "А", но и то не минало. Изборът на 43 - буквеното име било неподчинение на суровия шведски закон, който изисква одобрение на имената от държавата. Идеята е, че семейства с неблагороден произход да не могат да кръщават децата си с благородни имена... Глупава работа.



     Отново в Швеция са забранени следните странни имена - 
 - Metallica - Любители на метъл групата решили да дадат същото име на същеря си, но закона отказал подобен абсурд.
 - Allah - Шведските власти отхвърлили този избор на име, защото може да се сметне като вид религиозна обида и да се предизвика религиозно напрежение в обществото. 
 - Google - Предизвикало голям обществен скандал, както и имена като Ikea, Veranda i Q... 

    В Нова Зеландия кръстили момиченце на музикална група от Дъблин - Talula Does The Hula From Hawaii. На 9 години момиченцето получава съдебно право да смени името си, на основанието, че звучи обидно и създава проблеми в живота й.
    Сред забранените в Нова Зеландия са : Fish, Sex Fruit, Chips и други. Но пък имена като Number 16 Bus Shelter (Спирка на автобус номер 16) - ме накара да се смея с глас, а и да се чудя на богатото въображение на родителите...



    Venerdi (Петък) - Съдията в Италия сметнал, че името се свързва с Робинзон Крузо от Даниел Дефо и го забранил. След което предизвикал гнева на родителите, които му заявили, че следващото им дете ще го кръстят Mercoledi (Сряда).
     Gesher (Мост) - Майка на 13 деца в Норвегия, която твърдяла, че някой насън и прошепнал името. Или просто не е лесно да измислиш 13 имена на деца...
     Chow Tow (Миризлива глава) - В Малайзия на двойка хрумнала тази идея, но съдът категорично забранил, както и още няколко обидни - Al Chwar (Змия), Khiow Khoo (Гърбица), Sor Chai (Ненормален) и Woti (Полово сношение). Нали си представяте, че щом като има забрана за тези имена, все пак някой се е опитал да кръсти с тях децата си. Ужас! 
     Miatt - В Германия сметнали името за неподходящо, тъй като не се разбира за мъж или жена става въпрос, но пък там нямат проблем с имена като Grammophon i Jazz.
     Anus - В Дания жителите имат списък със 7000 имена от които могат да си избират. И добре, че има, защото средно около 300 родители годишно искат да изберат името Anus... За щастие там са разрешени имена като Pluto и Monkey.


     Ovnis (НЛО) - В Португалия има повече от 2000 забранени имена, сред които е и НЛО. Том е забранено, но Томас е позволено. Странно. Apple на пример е забранено, но спокойно може да кръстите детето си Mercedes
     Akuma (Дявол) - В Япония не позволили дете да се нарича с това име, за това родителите бли принудени да измислят ново за детето си. Там имат 2232 йероглифи и всяко име трябва да съдържа поне един от тях. 
 

     Сега сте се замислили колко нормални и добре звучащи са българските имена... :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар